TA STRAN JE ZATE.

Posnetki, misli, razmišljanja, dokazi, raziskave, viri in vse ostale drobtinice, ki ti bodo pomagale, ko boš v dvomu, ko boš rabil dodatno energijo, idejo ali navdih. Vsak posnetek je tu z namenom, da ti pomaga razumeti, razširiti pogled, se utrditi v prepričanju. Saj mali koraki so vedno mali na začetku. Nekoč so temelj velikega človeka. Vedno delujejo, še posebej kadar se lotevamo nekaj obrniti na bolje. 


A prepoznaš lastne izgovore in oblike pritoževanja? A veš morda zakaj odlašaš? Hitiš, vedno zadnji trenutek opraviš delo... Kako se premakniti, poiskati boljšo opcijo samega sebe je velik izziv za vsakogar. To je kot iskanje skritega zaklada brez kompasa. Ali pa brezglavo vrtenje znotraj krožnice. Kaj nas v resnici določa? Kje so meje naših sposobnosti, moči in talentov? Zakaj nam nekaj uspe in nam ne uspe? Zakaj ni moč enostavno sešteti uspeha in odšteti neuspeha? 


Za vas iščemo odgovore, pojasnila, razmišljanja, ideje, načrte o vsem, kar pomaga na poti naprej; 

  1. Razkorak med željo in realnostjo
  2. Pomen zavedanja lastnih vrednot
  3. Vsi imamo cilje, zakaj ne uspe vsem enako
  4. Vztrajnost potrebuje nenehno podporo in dokaze
  5. Orodja za izboljšave lastne organizacije dela, mišljenja in čustev
  6. Okolje; spodbudno orodje pri opravljanju nalog ali stres
  7. Vpliv dobrih navad na doseganje ciljev
  8. Pozitivno mišljenje
  9. Vizualizacija svoje poti
  10. Misli, Migaj in Meditiraj


Ti si #IRIZISTIBL, edinstven in neponovljiv. 

NAJDI najbolje, za ta svet, za sebi ljube ljudi in zase.

#irizistibl.si: Lenoba je vrsta strahu

image33

Zakaj ne opraviš s tistim, kar ti leži na duši? Dokazano je, da odlašamo zaradi strahu pred porazom, zavrnitvijo, neodobravanjem. Pomanjkanje hrane čutimo kot lakoto, odpremo hladilnik in se najemo. Lakota po uspehu ni lakomnost ampak je del vsakega od nas. Vsak človek si želi biti zadovoljen. Skromno srečen. Mentalno hrano si moraš najti sam, tako da najprej veš, kaj imaš rad in potem to iščeš. Vsaki dan znova! Hrani svoj pogum, ne strah. 


You can feed your subconscious mind only with ACTIONS! It's a nanosecond choice... and you are NOT lazy.

#irizistibl.si: Treniraj Pogum

image34

Pogum je preplet miselno čustvenega stanja, zavesti in podzavesti, ki se odraža v naših vsakodnevnih odločitvah in aktivnostih. Je čvrsta drža človeka, ki se pokaže na povsem nepredvidljivih mestih. Zato je neke vrste mentalna mišica, ki jo treniramo vsak dan. Poznamo več vrst poguma; fizičnega, moralnega, intelektualnega in poguma, ki ti omogoča, da živiš to kar si želiš. Pogum je načrtovanje, je iskanje rešitev, razmišljanje, ustvarjanje znanja, razvijanje veščin in zavedanja. Je zapleten splet zavedanja, spretnosti, čustev in samopodobe, ki se lahko razvija le skozi realne izkušnje. Več strahov ko premagamo, bolj izkušeni in pogumni smo. 


Out of comfort zone. Just Act! Do it. We all believe in you!

#irizistibl.si: Vaja dela mojstra mojstra

image35

Da bi živel, kar želiš... Popolnoma enako je z realnostjo, vedno znova in znova doživljamo nove situacije, na katere se moramo odzvati. Načrtovanje je zato le uresničevanje naših sanj preko dobro zastavljenih ciljev, to ni trenutna sreča. Ni naključje. Osnovni vzorec delovanja in uresničevanja naših želenih stanj dobimo v družini. Koliko spretni smo v postavljanju ciljev je razvidno iz našega zadovoljstva. Več vaje, več uspeha. Neuspeh je okoliščina, ki nam pomaga izbrati smer. Kazalec, na katerega ne bi smeli reagirati z razočaranjem, jezo in obsojanjem.  Zato je potrebna sprememba vedenja in ta je možna. Ni možno vplivati na naša čustva, kar pa lahko izboljšamo je naš odnos do tega stanja.


Behavioral change is possible through tiny changes on everyday basis. Find evidence, it's all around you

MOČ POHVALE

Kaj se v nas zgodi, ko prejmemo pohvalo? Dokazano je, da je aktivnost možgan v prefrontalnem korteksu sorazmerno povezana z obsežnostjo pohvale. Torej, bolj, ko smo pohvaljeni, večja je aktivnost možganov in več dopamina izločajo, tako da nam je posledično bolj prijetno. :-) 

Pomembno je, da jo oblikuje bistra in jasna misel, da je iskrena in dana na način, ki prejemnika ne spravlja v neprijetno situacijo. Naj bo naravnana na prejemnika in ne toliko na vas, ki jo dajete.

S TABO SEM!

Posnetek o pomenu izbire trenutka, ko izrazimo podporo in razumevanje je korak naprej. Pomagal vam bo pri razmišljanju in čutenju trenutka šibkosti nekoga, ki ga imate radi. Takrat je namreč pravi čas za spodbudno pohvalo. Tako sporočamo, da cenimo prizadevanje, čas, ki ga nekdo posveti izboljšavi, trud, ki ga vloži v spremembo. Saj je namen dosežen že ob prizadevanju narediti nekaj dobrega. Samo tako naprej!!!