#IRIZISTIBL.SI TA STRAN JE ZATE.

Posnetki, misli, razmišljanja, dokazi, raziskave, viri in vse ostale drobtinice, ki ti bodo pomagale, ko boš v dvomu, ko boš rabil dodatno energijo, idejo ali navdih. Vsak posnetek je tu z namenom, da ti pomaga razumeti, razširiti pogled, se utrditi v prepričanju. Saj mali koraki so vedno mali na začetku. Nekoč so temelj velikega človeka. Vedno delujejo, še posebej kadar se lotevamo nekaj obrniti na bolje. 


A prepoznaš lastne izgovore in oblike pritoževanja? A veš morda zakaj odlašaš? Hitiš, vedno zadnji trenutek opraviš delo... Kako se premakniti, poiskati boljšo opcijo samega sebe je velik izziv za vsakogar. To je kot iskanje skritega zaklada brez kompasa. Ali pa brezglavo vrtenje znotraj krožnice. Kaj nas v resnici določa? Kje so meje naših sposobnosti, moči in talentov? Zakaj nam nekaj uspe in nam ne uspe? Zakaj ni moč enostavno sešteti uspeha in odšteti neuspeha? 


Za vas iščemo odgovore, pojasnila, razmišljanja, ideje, načrte o vsem, kar pomaga na poti naprej; 

  1. Razkorak med željo in realnostjo
  2. Pomen zavedanja lastnih vrednot
  3. Vsi imamo cilje, zakaj ne uspe vsem enako
  4. Vztrajnost potrebuje nenehno podporo in dokaze
  5. Orodja za izboljšave lastne organizacije dela, mišljenja in čustev
  6. Okolje; spodbudno orodje pri opravljanju nalog ali stres
  7. Vpliv dobrih navad na doseganje ciljev
  8. Pozitivno mišljenje
  9. Vizualizacija svoje poti
  10. Misli, Migaj in Meditiraj


Ti si #IRIZISTIBL, edinstven in neponovljiv. 

Zaslužiš si iz sebe ustvariti najbolje, za ta svet, za sebi ljube ljudi in zase.

MOČ POHVALE

Kaj se v nas zgodi, ko prejmemo pohvalo? Dokazano je, da je aktivnost možgan v prefrontalnem korteksu sorazmerno povezana z obsežnostjo pohvale. Torej, bolj, ko smo pohvaljeni, večja je aktivnost možganov in več dopamina izločajo, tako da nam je posledično bolj prijetno. :-) 

Pomembno je, da jo oblikuje bistra in jasna misel, da je iskrena in dana na način, ki prejemnika ne spravlja v neprijetno situacijo. Naj bo naravnana na prejemnika in ne toliko na vas, ki jo dajete.

S TABO SEM!

Posnetek o pomenu izbire trenutka, ko izrazimo podporo in razumevanje je korak naprej. Pomagal vam bo pri razmišljanju in čutenju trenutka šibkosti nekoga, ki ga imate radi. Takrat je namreč pravi čas za spodbudno pohvalo. Tako sporočamo, da cenimo prizadevanje, čas, ki ga nekdo posveti izboljšavi, trud, ki ga vloži v spremembo. Saj je namen dosežen že ob prizadevanju narediti nekaj dobrega. Samo tako naprej!!!